У Харківській мерії заперечують політичну агітацію на 1 вересня

Дітям в школі роздавали подарунки з символікою партії чинного міського голови Харкова

У Харківській міській раді не бачать порушення законодавства в тому, що роздавали дітям подарунки з символікою партії Геннадія Кернеса школярам 1 вересня. На думку мерії це не є політичною рекламою, пише Суспільне.

В ефірі телеканалу виступала директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, яка додала, що така акція не суперечить закону "Про освіту".

"Ніякої політичної реклами в навчальних закладах не було. Вони отримали подарунки від Харківського міського голови. Політична реклама - це коли в школі висить плакат з політичною рекламою. Реклама в школі заборонена. А коли дитина отримала подарунок і взяла його додому, то це не політична реклама ", - зазначила Деменко.

На уточнення, чи не вважає керівниця Департаменту наявність назви партії на подарунках підтвердженням політичної реклами, Деменко відповіла: "Ви вважаєте це протизаконним? Якщо ви так вважаєте, зверніться до правоохоронних органів".

Деменко підкреслила, що не вважає порушенням закону "роздачу засобів індивідуального захисту", а на уточнення, що мова йде про брендовані сумки, браслети, буклети тощо, відповіла: "Ви б хотіли, щоб там було ваше прізвище? Кернес - успішний мер успішного міста, чому б йому не передати школярам сувеніри? ".

На питання про притягнення вчителів і директорів до роздачі подарунків Деменко уточнила, що педагоги робили це добровільно.

"Звичайно ж, мер не має фізичної можливості привітати всіх разом, тому класні керівники від імені міської влади, а вони є комунальними установами міста Харкова і одностайно підтримують як мера міста, як би вам не було образливо, так і міська влада, вони передали дітям від мера привітання з першим вересня ", - резюмувала Деменко.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові в умовах адаптівного карантину школам рекомендують вчитися під голим небом поки хороша погода.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися