У Харкові депутат "ОПЗЖ" допоміг сестрам-близнятам з багатодітної сім'ї зібратися в школу (фото)

Дві маленькі харків'янки готові до навчального року з зібраними ранцями завдяки депутату ОПЗЖ Андрію Спаському

1 вересня - святковий день для багатьох сімей. Діти готуються знову почути шкільний дзвінок, побачити шкільних друзів, всістися за парти, за якими встигли скучити за час карантину... Однак, для багатьох батьків це свято стало важким випробуванням. Купити все необхідне, щоб підготувати дитину до шкільного сезону в наш час криз і змін - непросте завдання. Ціни на шкільне приладдя неухильно ростуть. І це - удар по багатодітнім сім'ям.

Така сім'я і зустрічає нас на вході в гуртожиток. Олена Козирєва, мати чотирьох дітей варто з двома дівчатками-близнючками. Кожній з 8 років і обидві трохи соромляться. Жінка розповідає, що коли чекала на третю дитину, виявилося - двійнята. Народилися чудові дівчинки Катя і Вероніка. Двійнята навперебій розповідають, як їм подобається ходити в школу, відвідувати різні гуртки та секції. Особливо їм подобається малювання і танці. Точніше, подобалися.

EUwYinAY1lqA_Kp9WVZNATWZQ.jpg

Секції та гуртки у дівчаток забрала пандемія - все закрилося на період карантину, якому не видно кінця. А в школу потрібно збиратися практично з нуля. Мати нарікає: не те, що купити - зшити одяг дорого. Про шкільне приладдя й говорити не варто. Олена працює на заводі, але через економічну кризу працівникам давно не платять зарплату. Багатодітна сім'я не знала, до кого звертатися і як розв'язати проблему.

У дворі мешканці зібралися на зустріч з Андрієм Спаським, членом політради ОПЗЖ. Від жителів він почув про проблему дівчаток, тому першим ділом після зустрічі попрямував до них. Швидкоплинне збентеження на обличчях сім'ї змінилося жвавим інтересом. Багато політиків і чиновники обіцяють допомогти, але нічого не роблять, багато просто ігнорують такі проблеми, але ще ніхто не брався за справу відразу ж.

picture

Сім'я здивувалася, коли побачила перед собою два повних набору для школи. Дівчата одразу домовилися, кому який портфель дістанеться, адже за словами їх матері, у близнят абсолютно різні смаки.

"Я сам - батько трьох дітей. Діти - це святе, для всіх батьків дуже важливо, щоб вони були щасливі та коли не можеш дати своїм дітям необхідне - це найстрашніше. На цьому тижні Катя і Вероніка підуть в школу, для цього тепер у них є все необхідне. у місті, де на кожній стіні написано "успішний Харків", не повинно бути таких проблем. Місто має дбати про те, щоб всі його жителі, не тільки ті, хто живе в центрі, почувалися успішними, і не стикалися з такими проблемами ", - поділився Андрій Спаський.

picture

Бажаємо активним і допитливим Каті та Вероніці чудового навчального року, нехай всі їхні мрії втілюються в життя!

Нагадаємо, менш ніж через місяць, 1 жовтня, в Харківській облдержадміністрації відбудеться остання сесія у депутатів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися