Харківська область єдина в Україні, де захворюваність на грип не перевищила епідпоріг

Фахівці пояснюють, що перевищення епідпорогу не означає епідемію грипу

З кожним днем хворих на грип та ГРВІ стає все більше. Майже в усіх областях України зареєстрували епідемічну активність різної інтенсивності. Епідпоріг не перевищений лише в Харківській області та Києві. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Проте фахівці зазначають, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності. 

У лабцентрі повідомили, що інтенсивний показник захворюваності склав 741,8 на 100 тисяч населення. Це на 55,6 % більше епідемічного порога по Україні.

Минулого тижня на ГРВІ захворіли понад 283,5 тисяч людей. З них майже 66% - діти. Зареєстровано 8 летальних випадків внаслідок грипу. З початку епідемічного сезону від ускладнень грипу померло 26 людей. Жоден з них не мав щеплення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині рівень захворюваності на грип та ГРВІ нижче епідпорогу, проте кількість хворих постійно зростає. Рівні власних епідемічних порогів перевищено у 13 районах області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися