В ОПЗЖ розкритикували рішення Харківської міської територіальної виборчої комісії

5 вересня рішенням Харківської міської територіальної виборчої комісії були сформовані виборчі округи для проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року

Всупереч думці робочої групи, яка рекомендувала виділити 9 округів, у Харківському тервиборчкомі прийняли рішення про формування тільки 7.

Депутати ОПЗЖ вважають, що таке рішення дозволить теперішній місцевій владі повністю контролювати виборчий процес. Так, Андрій Спаський, член політради партії "Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ" заявив:

"Зараз центральна і місцева влада хочуть монополізувати виборчий процес. Вони мають більшість в комісії, що чітко продемонстрували сьогодні. У Харкові - 9 районів. Логічно було б нарізати 9 округів, що і було запропоновано робочою групою. Вчора з'явилося рішення зробити 7 округів. Це зроблено для того, щоб легше було формувати результат виборів в ручному режимі. На жаль, боротися з цим ми можемо тільки звертаючись в ЦВК. Просимо вважати це нашою офіційною заявою до комісії, щоб вона відреагувала на це рішення Харківської міської виборчої комісії".

Андрій Спаський, ОПЗЖ Харків

Така кількість округів ставить майбутніх кандидатів в нерівні умови. Андрій Лесик, голова Харківської міської організації партії "Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ" впевнений - це зроблено навмисно: "Це рішення позбавить можливості харків'ян мати своїх представників в конкретних районах, по суті стираються межі районів. Кому це вигідно - залишається тільки здогадуватися. Моя думка - рішення комісії було прийнято під тиском, і тільки з однією метою - не допустити можливості посилення виборчих позицій ОПЗЖ".

Представники партії "Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ" - єдині, хто голосував проти такого поділу. Але думка більшості зіграла свою роль.

Ольга Мозгова, голова міської виборчої комісії, підтверджує, що третина голосуючих були проти: "Відповідно до закону ми можемо створити від 6 до 10 округів, тобто будь-яке рішення було законним. Більшість членів комісії погодилися з цим рішенням. Це пов'язано виключно з кількістю виборців в певних районах міста. У нас з 18 членів комісії 6 були проти".

Ольга Мозгова, виборча комісія Харків

Територіальна комісія не врахувала, що, наприклад, Московський район є найбільшим районом міста Харкова і, закономірно, передбачає створення в ньому 2-х виборчих округів.

Створення всього 7 виборчих округів залишає можливість для фальсифікацій і використання використання брудних інструментів боротьби за голоси виборців з боку можновладців міста Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися