В одному з центральних вишів Харкова запустили інноваційне навчання

Харківські IT-фахівці разом з НТУ розробили нову освітню програму

У Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" відбулося урочисте відкриття проєкту Innovation Campus на базі UNIT.Kharkiv. Про це повідомили в пресслужбі НТУ "ХПІ".

В університеті розповіли, що в проєкті братимуть участь студенти II курсу. Зараз вони навчаються за освітніми програмами ХПІ: програмне забезпечення інформаційних систем, комп'ютерні науки та інтелектуальні системи, інженерія програмного забезпечення, кібербезпека, сучасне програмування, мобільні пристрої та комп'ютерні ігри.

Програма Innovation Campus розрахована на 4 роки. Після першого року навчання в ХПІ (вступ до спеціальності, вивчення фундаментальних дисциплін) студенти проходять конкурсний відбір (4-х тижневий марафон), щоб стати учасником програми проєктного навчання (2-3-й рік навчання), заснованого на принципах Гейміфікація і peer- to-peer (співпраця на рівних).

Останній рік програми - це поглиблене вивчення предметів, практики та дипломної роботи в НТУ "ХПІ". Учасниками проєкту Innovation Campus НТУ "ХПІ" можуть стати ті абітурієнти, які при надходженні в Політех на IT-спеціальності поставлять пріоритетом освітні програми (конкурсні пропозиції) з поміткою Innovation Campus.

Довідка "Коментарів": Innovation Campus - інноваційна освітня програма, яку розробили українські IT-фахівці у співпраці з НТУ "ХПІ". Протягом шістнадцяти місяців 250 студентів-айтішників Харківського Політеху навчатимуться за програмою ucode connect.

Концепція програми - перехід від декларативної схеми навчання, основою якої є отримання знань, до проєктної схеми, спрямованої на набуття практичних навичок створення продуктів і систем.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові ще 10 років тому з'явилася перша школа "рівних можливостей" №105. Три роки тому там ще з'явилася ресурсна кімната з трьома зонами: освітньої, ігровий і соціально побутової.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися