Будівництво метро. 25 харків'ян подали позови в суд через викуп квартир

Не всі харків'яни виїхали з будинків, розташованих у зоні будівництва нових станцій метро

25 харків'ян подали позови в суд із-за того, що місто викуповує об'єкти нерухомості, розташовані в зоні будівництва нових станцій метро в Харкові. Про це повідомили в Харківській міській раді.

За даними мерії, вже близько 90% об'єктів нерухомості, які знаходяться у районі, де з'являться станції метро "Державінська" і "Одеська", викуплені. 80% власників вже переїхали в нове житло. Ще 25 харків'ян подали позови до суду, щоб оскаржити викупну вартість об'єктів, з 12 з них місто знайшло компроміс. У 13 випадках продовжується проведення оціночних експертиз.

Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань цифровий трансформації міста Олег Дробот, вже отримано два рішення суду, і власники погодилися з викупною вартістю, яка була проведена в судовому порядку і затверджена на підставі додаткової експертизи.

Зараз у зоні будівництва станцій вже розпочато демонтаж викуплених об'єктів. Зазначимо, проект продовження третьої черги метрополітену в Харкові включає будівництво двох станцій - "Державінська" і "Одеська", електродепо Олексіївської і закупівлю рухомого складу.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися