У Харківській податковій розповіли, скільки заплатили місцеві бізнесмени за ліцензії

На Харківщині за період з січня по серпень 2020 року видали понад 7,5 тисячі нових ліцензій

У Харківській області місцеві бюджети поповнилися на 52,3 мільйона гривень. Саме стільки заплатили місцеві підприємці за ліцензії на продаж тютюну та алкоголю, повідомляє ДПС України в Харківській області.

Податківці відзначили, що ця сума перевищила торішні надходження на 23,3% або ж на 9,9 мільйона гривень.

На період з січня по серпень 2020 року переплата склала 129,5%, тобто додатково фіскали забезпечили 11.9 мільйонів гривень.

Станом на 1 вересня на обліку в Харківській області складається 3140 суб'єктів господарювання, які здійснюють ліцензійну діяльність з роздрібної торгівлі алкогольної та тютюнової продукції. Протягом січня - серпня 2020 підприємці отримали 7539 ліцензій. Серед них - на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями - 4236; на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами - 3303.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові викрили групу зловмисників, які торгували елітним алкоголем без акцизних марок і організували його доставлення по Харкову та області. За даними "главку", зловмисники організували продаж сигарет і алкогольних напоїв через Інтернет і власний магазин. У фігурантів вилучено понад 3500 літрів спиртовмісної рідини, понад 20 тис. Пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв та грошові кошти в розмірі майже 1 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися