В уряді підрахували чисельність населення в Харківській області. Інфографіка

У Харківській області проживає майже 3 мільйони людей

Чисельність наявного населення Харківської області станом на 1 грудня минулого року становила 2 мільйони 795 тисяч осіб. Відповідну інформацію міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

Дослідження з оцінки чисельності наявного населення не є переписом, адже воно здійснюється за іншою методологією. Виявилося, що в Україні проживає 37 мільйонів 290 тисяч осіб, виключаючи тимчасово окуповані території АР Крим, Луганської та Донецької областей. Більшість українців - жінки. Їх число становить 20,02 млн осіб, чоловіків у країні проживає 17,28 млн.

15,4% українців - діти у віці до 15 років. Ще 9,6% від загального числа населення - люди від 15 до 24 років. Найчисленніша група - українці від 25 до 54 років (44,1%). Частка людей у віці від 55 до 64 років склала 41,1%. 16,8% українців старше 65 років.

Більшість жителів Харківської області - також жінки. Кількість жіночого населення в регіоні становила 1 мільйон 500,4 тис., чоловіків - 1 мільйон 294,6 тис.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харківській області на одного новонародженого приходиться двоє померлих.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися