На Харківщині у водосховища прибрали "комуністичну" частину назви

Водойма охоплює три райони Харківщини та в інтернеті вже отримала нову назву

Червонооскільське водосховище в Харківській області перейменували за розпорядженням Кабінету Міністрів в Оскільське. Про це йдеться в розпорядженні уряду на його сайті.

Уряд просто прибрало першу частину назви. У пояснювальній записці говориться про те, що водосховище назвали так на честь розташованого поблизу села Червоний Оскіл. Сам населений пункт перейменували у 2016 році в Оскіл.

У Кабміні зробили висновок, що чинна назва водойми порушує Закон України "Про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів і заборона пропаганди їх символіки". Водосховище назвали Оскільське. Проєкт погодили між усіма відомствами та місцевими органами влади

Крім того, перейменування не потребує будь-якого фінансування. На українській версії Вікіпедії водосховище вже перейменували.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківський метрополітен перейменувала станцію" Московський проспект ". Так, тепер ця зупинка в підземці називається "Турбоатом".

Примітно, що спочатку станція проєктувалася під назвою "Турбінний завод", але до моменту відкриття за станцією закріпили назву "Московський проспект". Крім того, станція була серед перших семи станцій метро в Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися