Стало відомо, скільки потрібно грошей на аварійний ремонт Харківського художнього музею

На реконструкцію одного з центральних музеїв міста потрібно відразу виділити круглу суму, тому що великий обсяг робіт

На ремонт Харківського художнього музею потрібно витратити 3 мільйони гривень. Про це повідомили на засіданні постійної комісії Харківської обласної ради з питань молодіжної політики спорту, культури й туризму, пише видання "Харківський вимір".

Чиновники ХОДА додали, що роботи з реставрації будівлі багато. Тому на першому етапі потрібно відразу виділити 1 мільйон гривень.

Йдеться про необхідність ремонту теплотраси, яка проходить між музейними будівлями, що стоять в центрі міста. Заміна труб на ділянці вимагає 392 тис. Грн.

Також на засіданні поділилися планами щодо відновлення музею. Так, балкон історичної будівлі відновлять до виду, який був в первинному проєкті архітектора О.М.Бекетова.

Експертний висновок щодо ремонтних робіт аварійного балкона Харківського художнього музею вже готовий. На їх проведення в обласному бюджеті повинні виділити суму понад 234 тис. грн.

Крім того, в ремонту потребують вимощення даху над приміщеннями, в яких зберігаються музейні фонди.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Департамент освіти Харківської міськради збирається відреставрувати фасад будівлі гімназії №1 по вулиці Дарвіна, 13. Конкурс на виконання ремонтних робіт стартував 12 серпня. Початок аукціону призначено на 31 серпня. За умовами тендеру, підрядник за 6,8 мільйона гривень має провести демонтажні роботи на зовнішніх стінах будівлі. Після підрядник буде реконструювати фасад, обробляти карнизи, ремонтувати балконні плити й елементи веж.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися