З січня харків’яни отримуватимуть дві квитанції за газ замість однієї

У Харкові платитимуть за газ по-новому. Додасться платіжка за доставку

З січня харків’яни отримуватимуть дві платіжки за газ. Додасться рахунок за доставку. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі міської ради Харкова.

За інформацією міської ради,  таке нововведення стосується не тільки Харкова, а всієї України. Відтепер згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з рахунків видалена плата за розподіл природного газу.

З 2020 року вартість послуг з доставки газу зазначать у окремій платіжці. Раніше її прописували окремим рядком у загальному рахунку.

Вартість доставки будуть розраховуватися індивідуально для кожного споживача. Вона залежатиме від обсягу використаного газу в минулому році.

Щомісячний платіж розраховуватимуть за наступною схемою: обсяг використаного газу поділять на 12 частин і помножать на діючий тариф на доставку газу. З 1 січня 2020 року він становить 0,36 гривень (з ПДВ). 

Так, наприклад, споживач, у помешканні якого є лічильник, використав 80 куб м. газу в рік. Кількість кубометрів необхідно розділити на 12 місяців та помножити на діючий тариф - 0,36 гривень. Отримуємо 2,39 гривень.

Щомісячна плата за доставку природного газу для споживачів, які використовують газ тільки для приготування їжі без лічильника, становитиме 1,18 гривень за одну людину на місяць.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися