Стало відомо, скільки харків'яни заплатили за газ минулого місяця

Борги за споживання природного газу у цивільного населення скоротилися

Харків'яни стали краще платити за газ. Про це повідомляє ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" на своєму сайті.

Так, домогосподарства Харківської області зменшили за місяць на 10 млн грн заборгованість за природний газ. Тепер за станом на 1 вересня борг населення жителів Харкова та області дорівнює 2,201 млрд грн.

У період з січня по серпень 2020 року заборгованість стала менше на 457 млн грн, З початку року рівень розрахунків населення за газ в регіоні перевищує 130%.

За серпень місяць домогосподарства Харківщини використовували понад 11,5 млн кубометрів газу на загальну суму 51,6 млн грн.

Станом на сьогодні платники компанії - це 965 815 жителів регіону, серед яких 209 756 клієнтів отримують субсидії. Станом на 1 вересня ця категорія клієнтів повинна за спожитий газ 48,5 млн грн.

Фахівці "ХАРКІВГАЗ ЗБУТУ" відзначили, що при наявності боргу на суму понад 340 грн, житлова субсидія на наступний опалювальний сезон не призначається.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, споживачі Харківської області станом на 1 вересня заборгували за доставлення газу 64 млн грн. Відзначається, що борг компанії перед Оператором ГТС становить 6,4 млн грн. За даними відомства, найбільший розмір заборгованості за доставлення газу накопичили побутові споживачі - 29,3 млн грн. Друга значна категорія боржників - це теплопостачальні компанії, які не сплатили за доставлення газу 28,5 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися