У Харківській області поклали квіти на пам'ятник розстріляним польським офіцерам (фото)

На Харківщині пройшло єдиний захід, який не скасували в День жалоби за загиблими курсантам і екіпажу АН-26

У Харківській області на Меморіал жертвам тоталітаризму сьогодні, 26 вересня, поклали квіти в пам'ять про розстріляних НКВС польських офіцерів. Про це повідомляє Depo.Харків з посиланням на першого заступника голови ХОДА Тетяну Єгорову-Луценко.

Вона зазначила, що в заході також брав участь Почесний Консул Республіки Польща в Україні Петро Стаханчік.

"Ми шануємо пам'ять українських військових - офіцерів і курсантів, які загинули в авіакатастрофі під Чугуєвом, - написала Єгорова-Луценко. - І згадуємо тисячі жертв іншої події, яка сталася 80 років тому - польських офіцерів, розстріляних НКВСники в Харкові", - повідомила перший заступник.

Сьогодні, 26 вересня, це єдиний захід, який не заборонили в День жалоби за загиблими 25 вересня курсантам Харківського університету повітряних сил України ім. Кожедуба та екіпажу літака АН-26, який розбився під Чугуєвом.

Довідка "Коментарів": Катинський розстріл (польск. Zbrodnia katyńsk) - узагальнена назва військового злочину, масової страти польських громадян, яку зробили органи НКВС СРСР за абсолютно секретним наказом партійно-державного керівництва СРСР (рішення Політбюро ЦК ВКП (б) від 5 березня і 5 квітня 1940 року) одночасно в декількох місцях - головним чином в Катинському лісі (під селом Катинь Смоленської області), в тюрмі міста Калінін (нині Твер) і в Харкові навесні 1940 року.
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 26 вересня в Харківській області оголосили Днем жалоби. На всіх спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій повинен бути приспущено Державний Прапор України з жалобною стрічкою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися