У харківському зоопарку народилися перші в Україні "медведокоти"

Харків'яни зможуть побачити "медведокотів" після того, як для них побудують новий будинок

У Харківському зоопарку народилися двоє малюків "медведокотів". Бінтуронги з'явилися у пари тварин, які живуть в Україні лише рік. Про це передає Kharkiv Today, посилаючись на "Фельдман екопарк".

Відзначається, що разом з батьками двох малюків помістили в окремий вольєр на післяпологовий карантин. Однак харків'яни зможуть побачити "медведокотів" після того, як для них побудують новий будинок.

"Це перше потомство бінтуронгів у нашому мультикомплексі і з високою часткою ймовірності перше в Україні. Велику частину часу ці нічні тварини проводять в своєму затишному гнізді і тільки зрідка виходять перекусити. Материнське молоко поки основа раціону малюків", - розповіли зоологи екопаркую

Бінтуронг є невеликою твариною родом з Південно-Східної Азії. Віддаленно вони нагадують кішку і куницю. Вони вправно лазять по деревах за допомогою чіпкого хвоста, по землі тварини пересуваються незграбно - перевалюючись як ведмідь. "Медведокоти" - хижаки, але в основі раціону тварин переважає рослинна їжа з комахами і яйцями птахів.

У екопарку вточнили, "медведокотів" не часто зустрінеш в українських зоопарках, а офіційної інформації про їхнє народження не було зовсім. На даний момент в Харкові п'ять дорослих бінтуронг і двоє малюків.

Читайте також: Комунальна організація "Харківський зоологічний парк" хоче купити 12,2 тисячі кроликів, курчат і перепелів на корм іншим тваринам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися