У Харкові у Всесвітній день захисту тварин пройде акція проти хутряних ферм, фуа-гра та полювання

Мітинг проти полювання, фуа-гра та хутрових ферм відбудеться 4 жовтня під Історичним музеєм

У Харкові 4 жовтня, у Всесвітній день захисту тварин, пройде акція на підтримку тварин і проти їх вбивства. Про це розповіла представник ГО "Відкриті клітини України" Андріана Федевич, пише "Вечірній Харків".

Організатор мітингу додала, що у 2020 зоозахисних організацій України вирішили виступити разом, щоб разом провести акцію і заявити на всю країну: тварини мають право на гуманне поводження.

"Ми виступаємо проти хутрових ферм в Україні, у зв'язку з чим підтримуємо законопроєкт №2360. Ми проти виробництва і продажу фуа-гра, проти використання тварин у цирку, проти евтаназії бездомних тварин і полювання. Ми - за припинення функціонування контактних зоопарків, дельфінаріїв, проти фотопослуг та жебракування з тваринами, за створення локальних муніципальних служб порятунку тварин, за введення веган-опцій в навчальних закладах, за створення центрів реабілітації тварин, за обладнання майданчиків для вигулу домашніх тварин", - розповіла Андріана Федевич.

Акція пройде в Харкові цієї неділі, 4 жовтня, о 12.00 на вул. Університетській - близько історичного музею.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за січень-серпень цього року на території України враховано 228 кримінальних правопорушень за жорстоке поводження з тваринами. Відзначається, що всього зареєстровано 365 таких кримінальних правопорушень, з яких 137 - закрито, зокрема через відсутність складу злочину. Найбільше правопорушень, пов'язаних з жорстоким поводженням з тваринами, з початку року враховано в Харківській області - 19, по 17 - у Дніпропетровській області та Києві, в Донецькій області - 16. Найменше - в Хмельницькій і Тернопільській областях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися