Прогноз погоди на 7 жовтня: синоптики попередили харків'ян про заморозки

Вітер буде південно - східний, 7 - 12 м / с

У середу, 7 жовтня, в Україну прийде похолодання. У більшості областей очікуються дощі. Опадів поки не буде тільки в східних регіонах. Про це на своїй сторінці в Facebook написала синоптик Наталія Діденко.

"На Сході України антициклон руками і ногами впиратиметься - не пустить дощі, тут буде сухо і тепло", - повідомила синоптик.

У Харкові та області, як передає Укргідрометцентр, завтра очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер буде південно - східний, 7 - 12 м / с, вдень пориви 15 - 20 м / с. Температура вночі 3 - 8 ° тепла, на поверхні грунту заморозки 0 - 3 °; вдень 19 - 24 °. По місту: температура повітря вночі 4 - 6 ° тепла, на поверхні грунту заморозки 0 - 2 °, вдень 21 - 23 °.

За народним прогнозом 7 жовтня вшановується пам'ять святого Фекли. У народі день називався Фекли Заревниці. З цього дня ночі стають все темніше, день убуває "кінськими кроками". У цей день було прийнято збирати з городу буряк. Щоб дізнатися майбутню зиму, спостерігали за дубом: якщо на ньому багато жолудів - до теплої зими і "хлібного" літа.

Читайте також: По Харкову гуляє родина диких кабанів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися