Для Харківського СІЗО купили подарункові сертифікати на платні камери

Поки подарунком на відсиджування з поліпшеним комфортом по Харкову ніхто не скористався

У Харкові послугами VIP-камери з більш комфортними умовами проживання в СІЗО скористалися лише шість разів за чотири місяці, як з'явилася така послуга. Про це розповіла прессекретар Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Ольга Кузнєцова, пише "ГородХ".

"Станом на 7 жовтня в камері утримуються 2 ув'язнених, які оплатили за місяць проживання. Черги на заселення в платній камері немає. Крім того, через "Онлайн-будинок юстиції" придбали 2 подарункові сертифікати на перебування в VIP-камері. За перший заплатили 1000 гривень (це вартість за добу), за другий - 3500 гривень (ціна за місяць). Кому їх подарували - невідомо. Ті, хто купував ці сертифікати, не вказували прізвищ людей, для кого вони призначені. Можу сказати одне: зараз ні один сертифікат ще не використаний ", - зазначила Ольга Кузнєцова.

Вона додала, що в підсумку за чотири місяці слідчого ізолятора заробив близько 26,3 тисячі гривень. Всі зароблені гроші віддали на поліпшення умов перебування інших ув'язнених. На сьогодні вже відремонтували одну загальну камеру для чоловіків, яка розрахована на 18 осіб.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, площа платної камери становить 17,2 кв.м. У камері є два ліжка, тумбочки, стіл, полиці, шафа, табурети, телевізор, холодильник, мікрохвильова піч, електрочайник. Також обладнана душова кабінка. За словами заступника начальника установи з комунально-побутового забезпечення Дмитра Шомахова, на ремонт і все оснащення витратили 47 тис. Грн. Скористатися поліпшеними умовами ізолятора зможуть тільки чоловіки - камера знаходиться в чоловічому корпусі. Доба в комфортабельній камері стоять 1000 гривень з людини, тиждень - 3500, місяць - 3750.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися