Стало відомо, скільки призовників з Харківської області підуть служити цієї осені

З Харківщини хочуть відправити на строкову службу понад тисячу осіб

По Харківській області за осінь 2020 року військкомати планують назбирати 1150 строковиків для проходження служби в ЗСУ. Про це заявив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін під час брифінгу 7 жовтня, пише пресслужба ХОДА.

Головний військовий комісар розповів, що з 1 жовтня вже працюють призовні комісії всіх рівнів. Уже зараз військкомати відправили служити 100 осіб. У планах коштує цифра в 1150 осіб. Це менше, ніж було раніше.

"Особливістю цього призову є зменшення планового завдання. Зменшення на 200 призовників, яке пов'язане з комплектуванням ВСУ військовослужбовцями за контрактом. Кількість військовослужбовців за контрактом дозволяє поступово зменшувати планове завдання з призову на строкову військову службу", - заявив Юрій Калгушкін.

Він додав, що призовна кампанія проходить з дотриманням всіх карантинних норм. У разі виявлень коронавірусу призовник на збірний пункт не допускається. Також військові проводять постійну дезінфекцію своїх приміщень і витримують дистанцію.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов заявив, що з обласного бюджету виділено понад 1,86 млн грн на забезпечення заходів щодо призову.

На базі Харківського обласного військкомату з'явився кол-центр про проведення осіннього призову. Телефон "гарячої лінії": 712 - 08 - 77.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області восени 2020 року на військову службу в кінці серпня хотіли відправити 1140 призовників з регіону. Осінній призов проходить з 1 жовтня по 31 грудня. Обов'язковою військова служба є для людей у віці від 20 до 27 років. Півтора року служать призовники без вищої освіти, а рік ті, у кого є академічний ступінь "магістр".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися