Харків'яни просять мерію замінити двері в метрополітені

На більшості входів в підземку стоять старі та тугі механізми

У Харкові жителі просять замінити двері на вході й виході з метро. Петиція про це з'явилася на сайті міської ради.

Жителі міста скаржаться на тугі механізми у дверях. Їх важко відкривати, не всі люди справляються. Також такі двері можуть завдати травми пасажирам метрополітену.

"У нас по місту практично на всіх станціях метро стоять старі двері. Вони важкі, складно відкриваються і травмонебезпечні. Багатьом людям, слабким фізично, пенсіонерам або з просто зайнятими руками складно їх відкривати. Це перша проблема. Друга полягає в тому, що через сильний потік повітря і ваги двері, коли її відпускаєш, вона може вдарити ззаду знаходиться людини. У кращому випадку наслідком буде забій, в гіршому можлива більш серйозна травма. Пропоную замінити двері на новіші, як на станціях метро Олексіївська і Перемога, або змастити їх, щоб вони простіше відкривалися. А так же поставити пружину або механізм, що утримує двері, щоб вони плавно закривалися. Багато їх відкривають від себе, так що це не буде проблемою ", - йдеться в тексті петиції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 25 вересня, в Харківському метрополітені представили систему оплати проїзду банківськими картами на станції метро "Держпром". Поки перший апарат, який приймає до оплати за проїзд банківські карти один і працює він в тестовому режимі. Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов розповів подробиці установки наступних примірників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися