Без політики і гасел: в Харкові на акцію за виділення землі вийдуть ветерани АТО / ООС

Мітинг пройде на площі Свободи під стінами ХОДА

У Харкові на площі Свободи в цю суботу, 10 жовтня пройде акція протесту учасників АТО / ООС. Про це пише KHARKIV Today з посиланням на організатора акції, адвоката Леоніда Маслова.

Він повідомив, що мета заходу - це звернути увагу суспільства і держави на невиділення землі учасникам бойових дій та їх родичам.

"Мова йде про масовий характер. Лише одиниці отримують землю, і то це кишенькові громадські організації, і то дають землю не дуже хорошої якості. І робиться це з метою використовувати бійців АТО й ООС для якихось угод. Потім викуповують у цих АТОшників землю ", - сказав Маслов.

За словами Маслова, акція буде мати неполітичний характер. Її учасники зберуться і складуть списки тих, хто має право на отримання землі, але не отримав її. Проблема актуальна протягом усього періоду бойових дій на Донбасі. Очікується, що прийдуть до стін ХОДА близько 100 осіб.

"На сьогодні немає ніяких пропозицій землі, наприклад, під забудову. Немає взагалі механізму ніякого. Нам головне, щоб було якесь пропозицію, якась черговість. Мені земля не потрібна, мені потрібно, щоб дали, в першу чергу, тим, хто залишився без руки та без ноги. Це потрібно упорядкувати й цим потрібно займатися. А зараз немає ніякої пропозиції ", - розповів Маслов.

Адвокат нагадав, що на першочергове виділення власність або користування земельними ділянками для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва мають право саме учасники бойових дій.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в центрі Харкова, на площі Свободи, 5 серпня пройшла акція "Список Сандармоху", яка була присвячена жертвам сталінського терору. Захід зібрав кілька десятків представників патріотичних громадських організацій. Учасники акції зачитали імена 80 осіб, які народилися або жили в Харкові, потім їх заарештували за надуманими приводами та стратили в 1937 році в урочищі Сандармох у Карелії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися