У Харкові "Тепломережі" переглянули борг населення за газ

Опалювального сезону бути з 15 жовтня

КП "Харківські тепломережі" переглянуло борг населення за газ. Про це повідомляє пресслужба компанії.

На комунальному підприємстві кажуть про повну готовність для старту опалювального сезону. П'ятимільярдний борг вийшло реструктуризувати.

Заборгованість "Харківських теплових мереж" "Нафтогазу України" була 5,8 мільярда гривень, "Харківміськгазу" - 280 мільйонів гривень.

"Заборгованість перед НАК" Нафтогаз України "за минулі періоди врегульована шляхом підписання договору про реструктуризацію боргу, внаслідок чого підприємство повністю забезпечено лімітами газу на весь опалювальний сезон. Дана заборгованість накопичилася за попередні періоди та викликана незбалансованими умовами чинного законодавства щодо комунального підприємства", - відзначили в "ХТС".

Яку частину боргу погасили перед "Нафтогазом", не розголошується.

При цьому, раніше в "Нафтогазі" говорили, що для своєчасного старту опалювального сезону "Харківські тепломережі" повинні були погасити 825 784 926 гривень боргу. 8 жовтня "Нафтогаз" заявив, що 11 підприємств розв'язали проблему критичних боргів, серед них - "ХТС".

З "Харківміськгазом" розрахувалися з початку 2020 року на 50% за розподіл природного газу. Якщо загальна заборгованість становить 280 мільйонів гривень, то заплатили вже 140 мільйонів гривень. З цим КП теж підписаний договір про реструктуризацію.

За електричну енергію "ХТС" заборгували 736 млн гривень, з початку року вдалося погасити 21% боргу.

Загальний борг за отриману послугу теплопостачання та гарячого водопостачання перед "ХТС" становить 3 мільярди 260 мільйонів 665 тисяч гривень. З них 2 мільярди 956 мільйонів 767 тисяч гривень - борг населення. При цьому, в комунальному підприємстві запевняють про своєчасний старт опалювального сезону.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, будівельна організація пошкодила газопровід в Ізюмському районі. Без газу залишилося близько 40 домоволодінь. За інформацією відомства, сьогодні, близько 8:00 в с. Мала Комишуваха, Ізюмський район, будівельною організацією пошкоджено газопровід низького тиску діаметром 89 мм. В результаті пошкодження мережі, без газу залишилося близько 40 домоволодінь.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися