У Харкові вчені винайшли апарат для лікування від коронавирусу

Вчені з Харкова розробили апарат, який допоможе хворим на коронавірус

Перший український апарат штучної вентиляції легенів розробили і виготовили фахівці Харківського національного університету міського господарства імені А. Бекетова. Про це пише "ГородХ".

Проєкт створювали спільно з Лондонським університетом за підтримки групи DCH.

"Дане обладнання стане помічником в лікуванні пацієнтів з діагнозом COVID-19. В майбутньому апарат ШВЛ планують запустити в серійне виробництво", - розповів ректор Харківського університету міського господарства Володимир Бабаєв під час підписання меморандуму з бізнес-парком "Екополіс ХТЗ".

Він додав, що харківським вченим було відомо, що їхні колеги з Лондона працюють над аналогічним проєктом. Після переговорів іноземні фахівці дали доступ до своєї технічної документації.

На даному етапі український апарат ШВЛ пройшов необхідні випробування, зараз знаходиться на стадії сертифікації.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківська обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня уклала угоду з ТОВ "Медсервісгруп" про покупку апаратів штучної вентиляції легенів V8600 вартістю 12,768 млн грн. Дитяча інфекційку збирається купити 16 апаратів штучної вентиляції легенів американського виробництва. Вартість кожного апарату становить 798 тис. Грн. з ПДВ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися