У Харкові за підтримки німців для дітей відкрили хаб і лабораторію під одним дахом (фото)

У молодіжному центрі працюватимуть студії звукозапису, малювання, лекторіум і радіостанція

У Харкові на вулиці Плитковій, що біля станції метро "Індустріальна" відкрився молодіжний центр. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

За даними відомства проєкт Міського молодіжного центру створював Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту за підтримки Німецької федеральної компанії "GIZ". Також хаб будувався коштом кількох проєктів, які виграли в програмі "Громадський бюджет".

З 13 жовтня в хабі буде працювати кілька локацій. За словами директора Харківського міського центру дозвілля молоді Альони Леонової, в Індустріальному районі подібна локація з'являється вперше.

"Такий центр був дуже потрібен, тому що в цьому мікрорайоні немає ні будинків культури, ні секцій. Коли в будівлі йшли ремонтні роботи, багато батьків приходили та просили скоріше вже його відкрити. За наповненням активностями та рівнем оснащення цей центр, можливо, не має аналогів в Харкові. Сподіваємося, що і в інших районах теж відкриються такі центри, які дозволять дітям розвивати свої здібності", - зазначила Олена Леонова.

Вона додала, що в новому центрі почнуть свою роботу кілька локацій: волонтерський хаб для залучення харків'ян до громадської діяльності; "Art Space" - майданчик для створення творчих і іміджевих проєктів; лекторіум - освітній простір для проведення тренінгів; лабораторія для реалізації перших наукових ініціатив; "International Space Hub" для вивчення іноземних мов; молодіжна інтернет-радіостанція "НRK.FM" і студія звукозапису.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, управління освіти адміністрації Холодногірського району Харківської міськради витратить 1 420 825 гривень на капітальний ремонт приміщень басейну в дитячому садку №142 (недалеко від станції метро "Холодна гора").



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися