Харківські активісти вимагають від влади назвати імена власників коксохіму (фото)

Учасники мітингу проти роботи заводу "Новомет" кажуть, що немає жодного документа, в якому вказані власники підприємства

У Харкові на площі Свободи під стінами ХОДА проходить чергова акція проти роботи заводу "Новомет", який отруює міську атмосферу. Про це повідомляє МГ "Об'єктив".

Медіа посилається на організатора мітингу Олену Решетько, яка стверджує, що немає жодного документа з іменами власників підприємства.

"Ми неодноразово зверталися до Кучера і говорили, що в Харкові знаходиться нічийний завод, я не знайшла жодного документа в реєстрі майнових і речових справ. Кожен день наш район перетворюється на отруйну яму через викиди, а ми сидимо там щоночі. Сьогодні вимагаємо назвати власників заводу "Новомет", який вчиняє злочин за ознакою геноцид", - зазначила організатор.

На заході було близько 20 осіб. Вони прийшли з плакатами, на яких було написано "Мені потрібне повітря", "Я повинен дихати", "Хто труїть Харків?".

Люди під входом в ХОДА два години чекали зустріч з владою. Тільки після до них вийшла перший заступник Олексія Кучера Тетяна Єгорова-Луценко. Організатор акції зазначила, що ніяких відповідей їм не дали, сказали чекати інформацію.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 26 вересня, під Харківською обласною державною адміністрацією відбулася акція "Ні масового отруєння" проти роботи коксохімічного заводу "Новомет". Організатор Олександр Константинов заявив, що готовий оголосити голодування, якщо ситуація з викидами не поміняється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися