У Харківській області новий РДА пообіцяв почати виплачувати борг в понад 10 мільйонів

Бюджетникам повинні почати віддавати борг з понеділка

Новий голова райдержадміністрації Валківського району Харківської області Андрій Андрєєв заявив, що борги із зарплати бюджетникам повинні почати виплачувати з 19 жовтня. Про це він розповів Суспільному.

"Я приступив до повноважень 16 жовтня. Все необхідне в казначейство передано, платіжні доручення підписуються. Я прошу казначейство, щоб якомога швидше люди гроші отримали. У понеділок, 19 жовтня, десь після обіду отримають", - запевнив Андрєєв.

Він додав, що загальна сума заборгованості становить близько 9 млн грн.

Нагадаємо, в Харківській області заборгованість із виплати заробітної плати зросла майже на 40%. Так, за станом на 1 серпня сума боргів становить 504,4 мільйона гривень. Це на 7,7% більше, ніж станом на 1 липня.

За інформацією Держстату, з початку року заборгованість зросла на 37,5%. При цьому 214,6 мільйона гривень із загальної суми - заборгованість на економічно активних підприємствах. За місяць вона виросла на 15,6%, а з початку року - на 84%.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, влада Харкова дадуть гроші на закупівлю інсуліну для хворих на діабет і на зарплату працівникам КП "Харківські теплові мережі". Розпорядження підписав 9 жовтня секретар Харківської міської ради Олександр Новак. За документом, Департамент бюджету і фінансів розгляне на черговій сесії відповідні зміни в бюджеті міста на 2020 рік.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися