В одно з селищ Харкова запустять тролейбуси з автономним ходом

У планах у міськради по електротранспорту стоять ще П'ятихатки

У селище Жихор, що знаходиться на території Харкова, запустять нові тролейбуси з автономним ходом. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради за підсумками візиту туди першого заступника міського голови Ігоря Терехова.

Після Північної Салтівки це селище на Основі був наступним по запуску такого виду електротранспорту.

"Було обіцянку запустити маршрут тролейбуса. Днями нові тролейбуси почнуть курсувати на Північну Салтівку, наступним етапом буде селище Жихор, а потім - П'ятихатки. Наше завдання - доброустрій Жихоря, ремонти, відкриття нових груп в дитячих садах", - зазначив Терехов.

За його словами, в селищі, зокрема, виконали ремонт вул. Кар'єрних про стан якої раніше скаржилися місцеві жителі.

"На зустрічі ми обговорювали будівництво нової дороги, і сьогодні вона побудована зовсім по новому методу, тому що тут піщану основу. Це перший такий пробний варіант, але він себе виправдав. Ступінь надійності асфальту дуже висока", - повідомив Терехов.

Також місцеві попросили поставити знак, який обмежує швидкість руху по дорозі. Мерія обіцяла посприяти.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в три обласних центри України поставлять низькою підлогою тролейбуси в рамках проєкту "Міський громадський транспорт України". Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в соцмережі FacebookДана ініціатива реалізується спільно з Європейським інвестиційним банком.
"Уже підписані контракти по 3-м містам на закупівлю нових сучасних тролейбусів: 29 - в Луцьк, 49 - в Харків і 19 - в Суми", - написав глава МІУ. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися