Володимир Скоробагач: Залізничні лікарні не підготували до прийому хворих COVID-19

За інформацією заступника голови Харківської облради, в регіоні не розроблено і не затверджено положення зі страхування медиків

Харківські клінічні лікарні на залізничному транспорті №1 і №2 не підготовлені для прийому хворих з COVID-19, як обіцяв губернатор Харківської області Олексій Кучер.

Як повідомив заступник голови Харківської обласної ради, з'ясувалося, що у них немає договорів з НСЗУ та інших необхідних для відкриття ліжок документів. Крім того, таке рішення чиновників обласної адміністрації було несподіваним і для генерального директора установи Віктора Лещенкf, тому що у лікарень немає бази для таких пацієнтів.

"Тим часом лікарні, які приймають хворих з коронавірусом, заповнені, і тільки 26% ліжок забезпечені централізованою подачею кисню. Хворих із запаленням легенів везти нікуди. Три людини померли в Чорнобильській лікарні, тому що не встигли отримати кисень", - повідомив Володимир Скоробагач.

Також, за його словами, вчора, 22 жовтня, в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявив, що 400 медиків, які надають допомогу хворим на коронавірус, були застраховані за рахунок обласного бюджету .

Володимир Скоробагач зазначив, що це не відповідає дійсності. Тому що в Харківській області навіть не розроблено і не затверджено положення зі страхування медиків. За його словами, губернатор або дезінформований і не розбирається в ситуації, або бреше.

Він нагадав, що в березні на програму "Здоров'я Слобожанщини" було виділено близько 400 млн грн, але тільки зараз, коли кількість хворих стрімко зростає і Харків увійшов в "червону" зону, почали прийматися активні, а головне - дійсно необхідні заходи.

"Я побував у Департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації та переконався в тому, що структура, що відповідає за боротьбу з COVID в період пандемії, не працює в тому режимі, в якому повинна, особливо, коли Харків знаходиться в червоній зоні. Департамент охорони здоров'я без керівника і без його заступників. В облдержадміністрації немає відповідального, який би налагодив всі процеси і зміг би відстоювати важливі рішення і інтереси лікарень", - зазначив Володимир Скоробагач.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися