У Харківській мерії розповіли, скільки сімей забезпечили житлом

В основному по нерухомості молодь укладала договори про кредитування

У Харкові за 2020 рік 127 сімей були залучені в міські житлові програми. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

Директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв розповів, що 43 сім'ї підписали договори з містом на 55 квартир в рамках програми молодіжного кредитування. На його думку, цей напрямок зараз найбільш зажаданий.

"Програма молодіжного житлового кредитування найбільш вигідна молодим сім'ям, які мають дітей. І особливо багатодітним молодим сім'ям, оскільки при наявності двох дітей кредит є безвідсотковим, і позичальник погашає тільки 75% тіла кредиту, решту місто бере на себе. Якщо ж молода сім'я має трьох і більше дітей, тоді вона повертає тільки 50% тіла кредиту, і, природно, кредит безвідсотковий. Тому він найбільш вигідний і затребуваний", - заявив Михайло Фатєєв.

Він додав, що для участі в цій програмі потрібно стояти на квартирному обліку, і подружжя має бути не старше 35 років. На кожного члена сім'ї передбачається 21 кв. м плюс 20 м загальної площі квартири.

Михайло Фатєєв додав, що в цьому році 30 договорів уклали учасники бойових дій, 12 - вимушені переселенці та ще чотири - працівники підприємств.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, за аналітикою вторинного ринку Харкова, яку підготували в Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України, видно, що у 2020 році зросли ціни. Медіанна вартість квартир, проданих в найбільших спальних масивах Харкова в першому півріччі 2020 го, за рік зросла на 11-15%.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися