Літак з евакуйованими з Китаю українцями вже у Харкові

Літак з Китаю сів на харківську землю з другої спроби

Сьогодні, 20 лютого, близько 12 години дня літак з евакуйованими з Китаю українцями приземлився у аеропорту "Харків". Відповідні повідомлення і відео викладають очевидці у соцмережах, передають "Коментарі. Харків".

Цю інформацію офіційно підтвердили в аеропорту "Харків". За відомостями прес-служби аеропорту літак авіакомпанії SkyUp Airlines, що виконував спеціальний рейс для повернення громадян України з Уханя (провінція Хубей, Китай), прибув до Міжнародного аеропорту "Харків" об 11:49.

На борту повітряного судна прибуло 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. 

У аеропорту з посиланням на медиків повідомили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими. 

Як повідомив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на своєму Telegram-каналі, у харківському аеропорту борт розмістять на окремій ізольованій стоянці. Паспортний контроль та інші митні формальності пасажири пройдуть біля трапу літака. 

Потім їх доставлять спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області.  Там вони будуть на карантині протягом 14 днів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що близько 8 години ранку, 20 лютого, літак з евакуйованими з Китаю Українцями через туман не зміг приземлитися у аеропорту "Харків" та полетів на дозаправку у Бориспіль.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці Старого Салтова на Харківщині зібралися перекривати дорогу через інформацію про прибуття до них на карантин евакуйованих з Китаю українців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися