У Харківському політехнічному інституті обрали ректора

За минулий рік обраний ректор заробив 581 тисячу гривень

У Харківському політехнічному інституті пройшли вибори нового ректора. Переможцем став доктор технічних наук Євген Сокіл. Про це повідомили на сайті ВНЗ.

Відзначається, що за нового ректора свої голоси віддали більша частина студентів, викладачів і співробітників університету - 1286 осіб. Суперником був завідувач кафедри мультимедійних інформаційних технологій і систем Сергій Порошин. Він набрав 26,53% голосів (669).

Євген Сокіл народився 14 лютого 1952 року в селищі Кочеток Чугуївського району Харківської області. У 1975 році закінчив Харківський політехнічний інститут ім. Леніна за фахом "Промислова електроніка". Закінчив аспірантуру ВНЗ, був деканом вечірнього факультету при Харківському тракторному заводі. У 2000-му став проректором з наукової роботи ХПІ. У 2015-му вперше обраний ректором "політеху".

Згідно з декларацією Сокола того року він заробив у ВНЗ 581 тисячу гривень, 40,8 тисячі гривень склала академічна стипендія і 154 тисячі - пенсія. На його дружину оформлена квартира площею в 92,6 м кв, а у нього є будинок і ділянку землі в Нововодолазькому районі області.

Раніше "Коментарі" розповіли про ректора Харківського університету, який погорів на хабарі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися