У бюджетах по Харківській області може початися дефіцит на зарплату та енергоносії

У ХОДА б'ють на сполох

У трьох районах Харківської області та Первомайському спостерігаються проблеми з дефіцитом в бюджеті. Про це говорить пресслужба Харківської облради з посиланням на голову облради Сергія Чернова та голови постійної комісії з питань бюджету Людмилу Немикіну.

Це пояснюється законодавчою неврегульованістю питання щодо наповнення дохідної частини районних бюджетів у зв'язку з позбавленням їх податкових надходжень.

"Станом на 1 листопада 2020 незабезпеченість в цих районах за захищеними статтями становить майже 20 млн грн. Так, наприклад, в Лозівському районі - млн грн, в Сахновщинському - млн грн, в Чугуївському - майже 7 млн грн ", - заявила Людмила Немикіна.

Крім виплати зарплати та оплати енергоносіїв, нові райони повинні містити лікарні, музичні школи, ДЮСШ, клуби, музеї, бібліотеки.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, харківські депутати-мажоритарники в більшій частині підтримали й проголосували за представлений сьогодні проєкт Державного бюджету України на 2021. Його прийняли в першому читанні. Результати поіменного голосування за проєкт Постанови про висновки та пропозиції до проєкту Закону України про Державний бюджет України на 2021 (№4000-П) повністю опубліковані на сайті Верховної Ради України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися