У Харківській області зібрали рекордний урожай соняшників

У цьому році була посуха, але Харківщина все одно вийшла на перше місце по соняшнику

Харківська область зібрала рекордну кількість соняшнику і на 10% більше зернових і зернобобових культур. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на департамент агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

У ХОДА кажуть, що по всіх категоріях господарств області аграрії зібрали 3,9 млн т зернових і зернобобових культур, що на 9,8% більше, ніж у 2019 році (1-е місце серед регіонів).

"Валовий збір пшениці (озимої та ярої) склав 2,7 млн т, на 18% більше ніж у 2019 році (1-е місце серед регіонів України). У порівнянні з показником 2019 відзначається збільшення валового збору по жита у 2,1 раза; по вівсу - на 73,8%; по просу - на 26,1%; по ячменю - на 10,6% і гречці - на 8,3%", - розповіли в департаменті.

Також область потрапила на 1-е місце серед регіонів України по виробництву ячменю і проса, 2-е місце по виробництву гороху і кукурудзи.

"По валовому виробництву соняшнику область на 1-му місці по країні, його валовий збір складає 1,1 млн т", - додали в департаменті АПК.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, протягом минулого тижня фахівці виявили на 100% обстежених полів з-під кукурудзи та соняшнику мишоподібних гризунів в чисельності 1-3 колонії на гектар. Відзначається, що в 9% обстежених посівів озимої пшениці їх чисельність становила 1-2 колонії на гектар. Також в 11-20% площ посівів озимої пшениці виявлені злакові цикади та гусениці підгризальних совок (озимої совки).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися