З 1 грудня харківських пенсіонерів чекає перерахунок пенсій: Копійку додадуть не всім

Мінімальна пенсія зросте до 1769 гривень

У Харкові пенсіонерам підвищать мінімальні та максимальні пенсійні виплати. Про це повідомило "Місто Х", посилаючись на Головне управління Пенсійного фонду в Харківській області.

У зв'язку з тим, що прожитковий мінімум в Україні підвищиться з 1712 до 1769 грн (на 57 гривень), мінімальна пенсія також виросте до 1769 грн, а максимальна пенсія, яка дорівнює десяти мінімальним, буде тепер 17 690 грн (570 грн).

"У кожного підвищення буде індивідуальне, з огляду на стаж і заробітну плату. По суті, ми за новою розраховуємо пенсії та дивимося, скільки виходить. Якщо сума не досягає прожиткового мінімуму, то додаємо, щоб пенсія вийшла не нижче цього прожиткового мінімуму. Якщо пенсія перевищує прожитковий мінімум, вона залишається в тому розмірі, яка є. Тому, якщо у когось до мінімальної або максимальної не вистачає 10 грн, значить буде додано 10 грн. У кого більше не вистачає - будемо більше додавати. Зростає лише мінімальний і максимальний розмір пенсій ", - розповіла заступник начальника ГУ ПФУ в Харківській області Тетяна Піпченко.

Також жінка уточнила, що учасникам війни, учасникам бойових дій, інвалідам війни надбавки та підвищення за особливі заслуги будуть переглянуті.

Нагадаємо, ВР України купила у харківського автоцентру 14 елітних автомобілів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися