У Харківський військовий шпиталь надійшло новітнє обладнання

У Військово-медичний клінічний центр Північного регіону поставили новітні автоклави

У Харківський військовий шпиталь закупили новітнє обладнання. Про це повідомляє Інформаційне агентство Міноборони України АрміяInform.

Виконуючий обов'язки начальника операційного відділення центру Костянтин Марданян зазначив, що у нового обладнання короткий стерилізаційний цикл. Воно водо- та енергоощадне і просте в експлуатації.

"Апарат запускають одним дотиком. На відміну від старого обладнання, яке використовували раніше, нове не потребує налаштування і постійного нагляду персоналу. Система автоматично контролює всі операції, самостійно діагностує, забезпечуючи надійну, безпечну і зручну роботу стерилізатора", - зазначив медик.

Він додав, що в обладнання п'ять режимів роботи і воно підходить для дезінфекції хірургічного інструментарію з порожнинами, сполуками, шарнірами або вузькими прорізами.

"Вакуумний тиск, створює усередині камера під час роботи стерилізатора, усуває повітря з порожнин інструменту, а гаряча пара знищує всі патогенні бактерії", - додав Марданян.

У Міноборони зазначають, що такі апарати значно знижують ризик зараження пацієнтів та медпрацівників під час хірургічних операцій.

Хірургічні автоклави вартістю понад 1 млн грн куплені коштом Міністерства оборони України.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківську обласну інфекційну лікарню поставили 300 флаконів противірусного препарату, який купило Міністерство охорони здоров'я. Лікарня отримала синтетичний противірусний препарат "Ремдесівір", який розробила компанія "Gilead Sciences, Inc." (США) для лікування хвороб, викликаних вірусами Ебола і Марбург.







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися