У раціон учнів увійдуть яблука, гарбуза, апельсини, свіжоморожені ягоди
У Харкові на період загострення вірусів грипу та ГРВІ в школах почнуть готувати їжу з сезонних овочів і фруктів, які містять вітаміни. Про це повідомила технолог КП "Комбінат дитячого харчування" Ірина Гонтаренко, пише міськрада.
Вона зазначила, що в щоденний раціон школярів увійдуть яблука, гарбуза, апельсини, свіжоморожені ягоди.
"Яблука ми використовуємо в сирому і запеченому вигляді, готуємо з гарбузом. Зі свіжомороженої полуниці, чорної смородини та інших фруктів готуємо вітамінні компоти, киселі. Також робимо фруктові підливи для страв, багато страв з гарбуза - ікру, рагу, запечений гарбуз з апельсинами", - розповіла Ірина Гонтаренко.
Директор КП "Комбінат дитячого харчування" Надія Тимофеєва додала, що харчові продукти для шкільних їдалень отримують з сертифікатами та висновками ветслужби.
"Продукти приймаються на кожному харчоблоці, в кожній школі, де працюють відповідальний заввиробництва і медпрацівник. Обов'язково ми стежимо за тим, щоб не порушувалися терміни зберігання ", - розповіла Надія Тимофеєва.
Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в ліцеї №3 Дергачів Харківської області стався спалах кишкової інфекції серед учнів. В ГУ Держпродспоживслужби повідомили, що при обстеженні закладу виявлено порушення вимог санітарного законодавства: не узгоджені перспективне двотижневе меню, перелік постачальників харчових продуктів та продовольчої сировини тощо. За виявлені порушення на директора ліцею складено протокол про порушення санітарних норм.