У Харкові для школярів з'явилося вітамінне меню

У раціон учнів увійдуть яблука, гарбуза, апельсини, свіжоморожені ягоди

У Харкові на період загострення вірусів грипу та ГРВІ в школах почнуть готувати їжу з сезонних овочів і фруктів, які містять вітаміни. Про це повідомила технолог КП "Комбінат дитячого харчування" Ірина Гонтаренко, пише міськрада.

Вона зазначила, що в щоденний раціон школярів увійдуть яблука, гарбуза, апельсини, свіжоморожені ягоди.

"Яблука ми використовуємо в сирому і запеченому вигляді, готуємо з гарбузом. Зі свіжомороженої полуниці, чорної смородини та інших фруктів готуємо вітамінні компоти, киселі. Також робимо фруктові підливи для страв, багато страв з гарбуза - ікру, рагу, запечений гарбуз з апельсинами", - розповіла Ірина Гонтаренко.

Директор КП "Комбінат дитячого харчування" Надія Тимофеєва додала, що харчові продукти для шкільних їдалень отримують з сертифікатами та висновками ветслужби.

"Продукти приймаються на кожному харчоблоці, в кожній школі, де працюють відповідальний заввиробництва і медпрацівник. Обов'язково ми стежимо за тим, щоб не порушувалися терміни зберігання ", - розповіла Надія Тимофеєва.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в ліцеї №3 Дергачів Харківської області стався спалах кишкової інфекції серед учнів. В ГУ Держпродспоживслужби повідомили, що при обстеженні закладу виявлено порушення вимог санітарного законодавства: не узгоджені перспективне двотижневе меню, перелік постачальників харчових продуктів та продовольчої сировини тощо. За виявлені порушення на директора ліцею складено протокол про порушення санітарних норм.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися