У Харкові зростає кількість безробітних через карантин

Отримує допомогу по безробіттю понад 10 тис. осіб

У Харкові намагалися стабілізувати ринок праці, але через карантин він майже обвалився. Про це йдеться у звіті за Основним показниками економічного і соціального розвитку м Харкова за 9 місяців 2020 року, опублікованому на сайті міськради.

"Епідемія коронавірусу і пов'язані з нею обмеження негативно позначилися на ринку праці міста. Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в місті виросла і склала 22,7 тис. Осіб, що на 86,1% більше, ніж в аналогічному періоді 2019 року", - говориться в документі.

Рівень безробіття станом на 01.10.2020 в порівнянні з аналогічною датою попереднього року збільшився з 0,51% до 1,39%.

Роботу знайшли тільки 4159 безробітних. Протягом січня-вересня пройшли професійне навчання 748 осіб, або 32,3% від запланованого.

Фінансування організації громадських робіт велося з міського бюджету і коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття відповідно до чинного законодавства України. Станом на 01.10.2020 одержують допомогу з безробіття понад 10 тис. осіб.

"Проводилася постійна інформаційно-роз'яснювальна робота з метою підвищення зацікавленості роботодавців у створенні нових робочих місць. До участі в заходах залучені майже 4,1 тис. Роботодавців", - також говориться у звіті.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові на початок осені 2020 року населення скоротилося майже на 9 тисяч осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися