У мерії розповіли, скільки дітей перебуває на обліку і скільки сиріт в Харкові

Суд прийняв понад 56 рішень щодо позбавлення батьківських прав 64 батьків

На обліку в "Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей" м.Харкова "станом на 01.10.2020 стоїть 1893 дитини, з яких 1445 дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, 438 дітей проживають в сім'ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. Про це йдеться у звіті за Основним показниками економічного і соціального розвитку м Харкова за 9 місяців 2020 року, опублікованому на сайті міськради.

За участю соціальних і ювенальних структур пройшло 150 рейдів, виявлено та вилучено 197 дітей. За результатами рейдів 11 неповнолітніх потрапили в спеціальні установи для дітей, 143 дитини повернули батькам або особам, які їх замінюють, 43 дитини віддали в установи охорони здоров'я.

Проведено 768 обстежень сімей, в яких батьки не виконують належним чином обов'язків з виховання своїх дітей.

З метою захисту прав дітей в суди відправили 57 позовних заяв про позбавлення батьків батьківських прав, за якими суди прийняли 56 рішень по 64 батькам щодо 71 дитини.

Розглянуто майже 22,4 тис. Звернень громадян та юридичних осіб, направлено 9,4 тис. Клопотань в установи, підприємства, організації щодо соціально-правового захисту дітей та дотриманні їх прав.

З метою реалізації на території Харкова державної політики щодо соціального захисту внутрішньо переміщених дітей, які приїхали в місто без супроводу дорослих, ведеться робота по постановці на облік даної категорії дітей з відповідним оформленням державної допомоги.

"В рамках реалізації заходів Міської комплексної програми "Назустріч дітям" на 2018-2020 рр. за рахунок коштів бюджету міста Харкова на утримання і функціонування комунального закладу соціального захисту для дітей "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей" м.Харкова "витрачено 4,7 млн грн", - йдеться у звіті.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові на початок осені 2020 року населення скоротилося майже на 9 тисяч осіб.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися