У Харківській міськраді розповіли про стан середньої освіти

У 181 загальноосвітній школі комунальної власності функціонують 4,4 тис. Класів, в них навчаються 126,1 тис. Учнів

У Харкові працюють 425 комунальних навчальних закладів: 181 загальноосвітній навчальний заклад, 4 вечірні школи, школа-інтернат I-II ступенів № 14 міжшкільний навчально-виробничий комбінат, дитячий будинок "Родина", 209 закладів дошкільної освіти та 28 установ позашкільної освіти. Про це йдеться у звіті за Основним показниками економічного і соціального розвитку м Харкова за 9 місяців 2020 року, опублікованому на сайті міськради.

Також працюють 14 професійно-технічних закладів, в яких здобувають освіту 6,6 тис. учнів.

Крім того, функціонує 41 навчальний заклад, що не належать до комунальної власності міста і фінансуються коштами засновників (власників): 26 приватних загальноосвітніх шкіл, 14 приватних дитячих садів і дитячий сад відомчого підпорядкування.

У дитячих садках навчається і виховується 43,5 тис. дітей від року до шести. Охоплення дошкільною освітою становить 85,7% від загальної кількості дітей відповідного віку.

У 181 загальноосвітній школі комунальної власності функціонують 4,4 тис. класів, в них навчаються 126,1 тис. учнів.

Практичні психологи, соціальні педагоги з бюджетної освітньої сфери постійно надають соціально-психологічну допомогу дітям і сім'ям з-поміж пільгового контингенту, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій в зоні ООС (АТО).

Учні закладів загальної середньої освіти користуються пільговим проїздом в метро, трамваї та тролейбусі. Квитками "E-ticket" забезпечили 95,5 тис. осіб.

75 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 18 років отримують одноразову грошову допомогу.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на обліку в "Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей" м. Харкова" станом на 01.10.2020 стоїть 1893 дитини, з яких 1445 дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, 438 дітей проживають в сім'ях, що опинилися в складних життєвих обставинах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися