Зеленський призначив нового суддю в Харкові

У служителя Феміди немає нічого з власності - всім володіє його дружина

Президент України Володимир Зеленський підписав документ про призначення Валентина Гомади суддею Ленінського районного суду Харкова. Відповідний указ №514 / 2020 з'явився на сайті президента.

Вища рада правосуддя на засіданні 29 жовтня розглянула внесення подання президенту про призначення Гомади та інших суддів у місцеві суди.

"Кандидатури претендентів на зайняття вакантних посад суддів відповідають вимогам статті 127 Конституції України та статті 69 Закону України" Про судоустрій і статус суддів ", - заявили на засіданні.

Гомада подавався з декларацією як кандидат на посаду судді в місцевий суд ще у 2017 році. Згідно з документом, у 2016 році Гомада отримував дохід від приватного підприємства "ФВ" - 17950 гривень, основний вид діяльності якого - відтворення рослин. Його дружина володіла бізнесом, за рік отримувала 98,3 тисячі гривень.

Призначений суддя вказав в декларації тільки заощадження своєї дружини - 700 тисяч гривень. Їй же належить Toyota RAV 4 2007 року випуску, 176 тисяч гривень, дві квартири та земельну ділянку в Харкові.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, главу Другого апеляційного адміністративного суду в Харкові Геннадія Бершова звинувачують в корупції. Суддя заявляє, що його брехливо звинувачують в передачі хабаря, а також скаржиться на погане самопочуття у вигляді високого тиску.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися