Сьогодні харків'яни шанують пам'ять жертв Голодомору

В Україні від Голодомору загинуло понад два мільйони людей

Сьогодні, 28 жовтня, о 16:00 харків'ян запрошують вшанувати пам'ять жертв Голодомору. Про це повідомили в пресслужбі Харківської обладміністрації.

Так на площі Свободи біля намету "Все для перемоги" пройде акція "Свічка пам'яті". Також харків'янам запропонували запалити свічки у вікнах своїх будинків.

Відзначається, що жалобні заходи сьогодні проходять на Меморіальному комплексі пам'яті жертв Голодомору в Україні на кільцевій дорозі, а також біля пам'ятного Хреста пам'яті жертв Голодомору в Молодіжному парку і в Меморіальному парку пам'яті на вул. Академіка Павлова, 127/129.

Нагадаємо, голодомор в Україні - це масовий голод, що охопив в 1932-1933 роках всю територію Української РСР в існуючих на той період межах і який призвів багатомільйонні людські жертви. У 2006 році Верховна рада України оголосила голодомор актом геноциду українського народу.

Раніше "Коментарі" розповіли про новорічні ярмарки, які будуть проходити майже весь грудень в Куп'янську. Крім Куп'янська новорічні ярмарки пройдуть в смт Ківшарівка та смт Куп'янськ-Вузловий.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися