Портал Харків'янина: названі проекти-лідери

Стали відомі результати проміжного голосування по міських проєктів Громадського бюджету

У Харкові 30 листопада закінчилося голосування по проєктах Громадського бюджету. Його результати опублікували на "Порталі харків'янина".

Для проходження в список лідерів проєктам потрібно було набрати 300 і більше голосів. 32 проєкти пройшли цей бар'єр. Остаточно переможців назвуть до 10 грудня.

Найбільше голосів набрав проєкт з безкоштовної стерилізації домашніх тварин. За нього віддали голоси 1141 особу.

"Проєкт спрямований на надання допомоги найменш соціально захищеним верствам населення, які хочуть попередити появу небажаного потомства у своїх домашніх вихованців, але не мають достатньо коштів для цього", - сказано в описі проєкту.

Автор проєкту Ігор Мануйленко порахував вартість: на роботу ветеринара і медикаменти в ході реалізації проєкту (дев'ять місяців) потрібно 725 тисяч гривень. За розрахунками проєкту, послугою можуть користуватися близько 700 харків'ян.

Другим за кількістю голосів став проєкт про створення серії мурал з доповненою реальністю. За нього проголосували 762 людини. Його бюджет склав 1,3 млн грн.

У п'ятірку лідерів також потрапили ще два проєкти з доповненою реальністю - 3D-стенд і віртуальна галерея. За проєктом, який набрав 751 голос, пропонується поставити у житлових будинків міста імітацію історичних скульптур скіфського періоду.

В проєкти, які набрали 300 голосів, увійшли створення дитячого симфонічного оркестру, плану світлофорів на проспекті Науки, установка сонячних батарей на школах міста для підігріву води. Також є проєкти про створення Харківського центру інклюзивного туризму і центру, де б жестовою мовою перекладали відео- та аудіо- інформацію, а також юнацького технічного хаба і технопарку.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, курсанти Академії Нацгвардії розробляють власну технологію протидії агресії та дезінформації з РФ. На реалізацію ідеї виділено 1 тисяча доларів США (~ 28211 грн). Проєкт проходить в рамках міжнародної програми "Peer-to-Peer". В Україні координує процес Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України. Команда курсантів від Академії НГУ створить прототип реального офісу з питань соціальних і цифрових медіа.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися