У ліцеї, де отруїлися діти, знайшли кишкову паличку

Директора ліцею оштрафували за порушення санітарного законодавства

У Дергачівському ліцеї №3 завершили розслідування спалаху токсикоінфекції. Про це повідомили у Держпродспожислужбі. 

Проти 3 грудня 2020 роки ніяких нових випадків захворювання серед учнів і вчителів не було виявлено. Всі хворі закінчили амбулаторне лікування, виписані в задовільному стані з діагнозом "гастроентероколіт невстановленої етіології". Медичне спостереження за контактними дітьми та персоналом навчального закладу закінчено.

Відзначається, що скоріше за все причиною спалаху захворювання стало недотримання санітарно-гігієнічного режиму і вживання недоброякісних харчів. При дослідженні сиру в пробах виявили бактерії групи кишкової палички. Директору ліцею направили лист про вжиття заходів щодо вилучення зазначеного продукту і напрямку його на утилізацію в спеціалізоване підприємство, а також приписи про усунення порушень санітарного законодавства. Крім того, директора закладу оштрафували за порушення санітарного законодавства.

Нагадаємо, 17 листопада, в ліцеї №3 Дергачів Харківської області сталася спалах кишкової інфекції серед учнів. В установі пройшов відбір проб води та харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися