Помер видатний харківський вчений, який вніс великий внесок у науку

Від важкої хвороби помер математик Йосип Островський

Харківський видатний математик, член-кореспондент Національної академії наук України Йосип Островський пішов з життя на 87 році життя. Про це повідомили в Харківському національному університеті імені Каразіна.

Відзначається, що вчений помер 29 листопада від важкої тривалої хвороби. Островський очолював кафедру теорії функцій механіко-математичного факультету (зараз факультет математики та інформатики) університету.

"Йосип Володимирович Островський зробив величезний внесок у розвиток теорії цілих і мероморфних функцій і її застосувань в аналітичній теорії ймовірностей. Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна висловлює глибокі співчуття рідним і близьким і розділяє гірку втрату", - йдеться в повідомленні ", - йдеться в повідомленні.

Йосип Володимирович Островський народився 6 квітня 1934 року у Дніпропетровську. У 1951 році вступив на фізико-математичний факультет Харківського державного університету. У 1959 році захистив кандидатську дисертацію, в 1965 році - докторську.

З 1958 по 1985 рік працював в Харківському університеті, з 1969 року як завідувач кафедри теорії функцій. З 1986 по 2001 рік керував відділом теорії функцій в Фізико-технічному інституті низьких температур імені Б. І. Вєркіна НАН України. У 1978 році був обраний членом кореспондентом АН УРСР (нині НАН України).

З 2001 року - професор університету Бількент (Анкара, Туреччина). У 1992 році отримав державну премію України за роботи в області теорії функцій (спільно з Б. Я. Левіним і А. А. Гольдберг).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися