У Харкові хворим COVID-19 вчителям та лікарям будуть давати гроші

Працівникам комунальних сфер будуть давати від 5 до 10 тисяч гривень

У Харкові міська влада грошима підтримає деякі категорії громадян, які підхоплять COVID-19. Про це, 4 грудня, після всеукраїнського селектора, присвяченого питанням боротьби з COVID-19, повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Чиновник зазначив, що Верховна Рада прийняла ряд законів, спрямованих на підтримку малого і середнього бізнесу у зв'язку з можливим локдауном.

"Рішення таке, що частково ця підтримка буде надана державою, частково - коштом міського бюджету. Будемо його виконувати. І подивимося, які ще пільги зможемо ввести на місцевому рівні, щоб полегшити життя підприємцям під час локдауна, який планується на першу половину січня наступного року ".

Також Терехов додав, що працівникам комунальних сфер, які мають підвищені ризики, захворіти коронавірусів будуть виділяти гроші, якщо у них все-таки виявлять COVID-19.

"На минулій сесії міськради ми виділили гроші на матеріальну допомогу тим, хто працює в комунальній сфері, - це лікарі, вчителі, працівники транспортної сфери. Якщо хтось із них захворіє, то отримає від 5 до 10 тис. Грн в залежності від ступеня складності хвороби ", - розповів чиновник.

Нагадаємо, в Харкові сиротам на житло виділили трохи понад 5 мільйонів. Був збільшений обсяг субвенцій бюджету міста Харкова на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.




Виталий

6 грудня 2020, 13:23

Да власть обязана это делать со всеми гражданами страны по умолчанию. Равно также как стелить дороги, благоустраивать парки и скверы, ремонтировать тротуары, подъезды внутри и снаружи. Все это власть должна делать, а не выпячиваться каждый раз за это все, перед своими гражданами которые им платят за это налоги!!! Уроды а не власть.

Пышненко Н.И

6 грудня 2020, 12:43

Да что вы!А почему же им ничего не давали,когда они массово болели ковидом в разгар пандемии и ходили на работу в таком состоянии?Да ещё и игнорировались для учителей любые условия,когда снова дети в школу пришли:типо они не работают с потенциально опасной группой,а то что заражённые из дома носили,а люди потом по 5 тестов платных на COVID сдавали раз за разом,то вот это кто оплатит?

Давыдова Л.Д

5 грудня 2020, 14:54

Добрый день!Очень Прошу Вас обратить внимание на сорудников,работающих в ГУ "Национальный институт терапии им.Л.Т.Малой"НАМНУ и перебрлевших так называемым COVID-19.Как ни парадоксально,они работают не в Комунальных учреждениях,но... на территории г.Харькова и на лечении в институте находятся,как жители Харьковского области,так и г.Харькова.Надеюсь на положительное решение вопроса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися