До Харкова переїхали японські макаки Ріс та Ніда (ФОТО)

Японські макаки переїхали до Харкова з Миколаєва

У Харківському зоопарку з'явилися японські макаки. Про це повідомили в пресслужбі зоопарку.

Відзначається, що тварини спочатку пройшли попередній карантин, потім невелику подорож з Миколаєва до Харкова і знову карантин. Тепер дрібненькі Ріс і Ніда стали новими харків'янами.

"Самка і самець прибутку з Миколаївського зоопарку, де народилися. Обом мавпочкам по три роки, вони грайливі та люблять суспільство один одного. Тому протягом попереднього карантину тривалістю місяць в Миколаївському зоопарку тварини не нудьгували. За цей час працівники зооветеринарної служби здійснювали пильне спостереження за своїми підопічними, були проведені обов'язкові діагностичні дослідження, профілактична дегельмінтизація ", - йдеться в повідомленні.

Тварин скоро повинні переселити в експозиційні вольєри - частина великої експозиції під назвою "Далекий Схід". А це два зимових вольєрів площею 23 м² кожен, і два зовнішніх вольєрів площею 433 м² і 388 м². Новим харків'янам ще належить познайомитися зі своїми родичами, а це чотири самки - Терра, Фрося, Тедді та Умка.

Нагадаємо, японські макаки мають складну структуру взаємин - відносини будуються на основі ієрархії, все, крім ватажка, кому підпорядковуються, новачки поступово будуть вливатися в колектив старших самок і займати своє місце в ієрархії.

Нагадаємо, КП "Харківський зоологічний парк" закупить морепродуктів для тварин на 382573 гривні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися