Новий тиждень зустріне харків'ян погіршенням погоди

На Харківщині очікується ускладнення погодних умов

У Харківській області з понеділка, 14 грудня, синоптики обіцяють погіршення погодних умов. Про це повідомляє Харківський регіональний центр з гідрометеорології.

"В результаті проходження фронту оклюзії (атмосферний фронт, пов'язаний з гребенем тепла в нижній і середній тропосфері, який обумовлює великомасштабні висхідні рухи повітря і формування протяжної зони хмар і опадів - ред.), Очікується ускладнення погодних умов. Часом опади (переважно дощ) та ожеледь. ", - розповіли синоптики.

iZYhcIB6vNbAfBLtowOqS5ZAR.png

Також в понеділок очікується східний вітер 7 - 12 м/с. Температура повітря протягом доби буде від 0 до 2 градуси морозу в Харкові та від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла в області.

Відзначимо, ожеледь формується під час випадання рідких опадів (дощ, мряка) на переохолоджену поверхню землі та інші предмети, температура яких нижче 0°C, внаслідок чого утворюється шар льоду. Зазвичай спостерігається під час проходження теплих та оклюдованих фронтів у холодний період роки, коли температура повітря у поверхні землі складає 0 - 5° морозу.

Нагадаємо, ожеледь перетворив Харків у величезний каток. Водії стали частіше потрапляти в ДТП, а пішоходи почали знаходити різні способи переміщення по місту. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися