Харківська міськрада звертатиметься до Ради з приводу виборів нового мера

Геннадія Кернеса планують поховати на одній алеї з іншими почесними харків'янами

Харківська міськрада звертатиметься до Верховної Ради України, щоб та розглянула можливість нових виборів мера міста. Про це заявив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Сьогодні, після звісток про смерть Геннадія Кернеса в Харківській міськраді провели нараду з організації церемонії прощання і похорону харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Похорон будуть на наступному тижні - точну дату скажуть додатково. Церемонія прощання відбудеться в Харківському національному театрі опери та балету і триватиме близько 4-х годин.

Геннадія Кернеса хочуть поховати на одній алеї з іншими почесними харків'янами, там же, де поховані Олександр Масельський і Євген Кушнарьов. Секретар Харківської міськради також розповів Ігор Терехов, хто зараз керує містом.

"Сьогодні за законом про місцеве самоврядування секретар Харківської міської ради - я, Терехов Ігор Олександрович, виконую обов'язки мера міста Харкова. Це перше. Що стосується звернення, то в установленому законом порядку ми обов'язково звернемося до Верховної Ради для виконання всіх необхідних процедур ", - сказав Терехов.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Німеччині, 16 грудня почався локдаун, тому можуть бути проблеми з поверненням мера Харкова Геннадія Кернеса додому. Карантинні обмеження триватимуть до 10 січня. У країні заборонили всі масові заходи, закрили всі магазини, крім продовольчих, заборонили навчання в школах, закрили дитячі садки. Дозволяється працювати тільки аптекам, магазинах побутової хімії, автозаправок, банкам і поштовим відділенням. Однак аеропорти працюють, і літаки літають з Берліна кожен день.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися