Сьогодні в Харкові запалять новорічну ялинку: День святого Миколая

Через карантин у Харкові не відкриють будиночок Діда Мороза

Сьогодні, 19 грудня, в Харкові запалять головну ялинку міста на площі свободи. Про це повідомили на сайті міськради.

Офіційно вогні на новорічній красуні запаляться о 17:00. При цьому в мерії відзначили, що в день відкриття ялинки масові заходи проводитися не будуть. На жаль, через карантин навіть традиційний будиночок Дід Мороза не відкриють. Однак міський каток працює і приймає відвідувачів. Також площа прикрашає ілюмінація "зоряне небо" і велика фігура Діда Мороза з саньми. Цікаво, що відкривають ялинку в День святого Миколая.

Святкове дерево, яке прикрашає площу, встановлюють в Харкові з 2018 року. Дана ялинка визнана рекордсменкою України - її висота становить 40 метрів 49 сантиметрів.

Нагадаємо, в Харкові вже затвердили план заходів до Нового року. Разом з відкриттям ялинки, 19 грудня, о 17:00 стартує традиційний новорічний ярмарок - вона буде проходити до 17 січня 2021 року включно. Крім ялинки, на площі Свободи з'явиться ковзанка й атракціони, біля яких чергуватимуть волонтери. Декоративні світлодіодні ялинки будуть встановлені перед будівлею Історичного музею на площі Конституції та на клумбі на перехресті вул. Вернадського і Гімназійній набережній. Також головам районних адміністрацій буде запропоновано встановити новорічні ялинки в районах міста.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися