У Харкові пройде акція проти нового міністра освіти

Студенти вважають, що Шкарлет не може очолювати Міністерство освіти через плагіат в його наукових роботах

Харківські студенти та молодіжні організації влаштовують мітинг в рамках кампанії "Стоп Шкарлет" проти призначення Сергія Шкарлета міністром освіти. Про це повідомляє Depo.Харків з посиланням на організаторів заходу.

Організатори вважають, що Шкарлет не може керувати Міністерством освіти через плагіат в його наукових роботах, зв'язку з "Партією регіонів" і скандалах, які були з ним за час виконання обов'язків міністра. Зокрема, мова йде про ідею ввести необов'язкове ЗНО.

Крім цього, на думку наукового та студентської спільноти, Шкарлет як тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти провалив підготовку до нового навчального року і не організував закупівлю засобів індивідуального захисту для педагогів.

"Ми, студенти, вважаємо, що плагіатор і колишній регіонал не може очолювати Міністерство освіти. Тому ми оголошуємо протестну кампанію" Стоп Шкарлет ". Закликаємо вчених, вчителів, батьків, студентів, громадських активістів та всіх небайдужих приєднуватися до акцій протесту і вимагати призначити гідного глави міністерства ", - розповів глава організації" Українські студенти за свободу "Данило Лубкін.

У Харкові всеукраїнська акція "Стоп Шкарлет - не дамо знищити освіту" відбудеться сьогодні 21 грудня о 19:00 біля Харківської обласної державної адміністрації.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові з 19 грудня і до 28 лютого наступного року продовжать карантинні обмеження. На період дії карантину, зокрема, забороняється: - відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти групами більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

- відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 знаходиться понад 50% претендентів освіти і персоналу установи; - проводити в навчальних закладах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи / класу і в присутності глядачів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися