У Харкові військові репетирували церемонію прощання з Кернесом, але передумали

Військові повинні були брати участь за умови, що на похорон би приїхали перші особи держави

Військові Харківського гарнізону готувалися до церемонії прощання з мером Харкова Геннадієм Кернесом, але наказ про їхню участь скасували. Про це йдеться на сайті Харківського національного університету ім. Івана Кожедуба.

"За попередньою інформацією, на церемонії прощання і похоронах передбачалося перебування перших осіб держави, тому керуючись положенням Статуту, начальник Харківського гарнізону видав наказ про притягнення до церемонії близько п'ятдесяти військовослужбовців", - сказано в повідомленні університету.

Однак, коли стало відомо, що президента і прем'єр-міністра на церемонії не буде, наказ скасували.

"Пізніше, коли стало відомо, що зазначені особи на поховання міського голови не прибудуть, наказ начальника Харківського гарнізону про участь військовослужбовців у церемонії було скасовано", - йдеться в повідомленні університету.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу  пішов з життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Його будуть ховати 23 грудня. О 7:00 буде відспівування мера в Благовіщенському соборі. Триватиме церемонія 40 хвилин. Далі труну доставлять в Оперний театр, де з 9:00 до 13:00 всі охочі зможуть попрощатися з Геннадієм Кернесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові проходить похоронна церемонія мера міста Геннадія Кернеса. Спочатку тіло Геннадія Кернеса привезли в Благовіщенський собор на відспівування. Дороги навколо нього були перекриті, входи охороняла поліція. У церкві були припарковані автомобілі елітних марок. Попрощатися з покійним мером приїхав Михайло Добкін. Крім того, на похорон прибули політики та бізнесмени, серед яких є Кличко, Мураєв, Новинський, Фукс та ін.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися